Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: veel kleine kiwi's door droogte

Kiwi's met een goede maat worden verkocht voor een goede prijs en de kleinere vruchten hebben een lagere prijs en de concurrentie van het Griekse product doemt op. Het gaat goed met de markt voor groene kiwi's en men zet zich elke dag in voor de juiste prijs voor elke type kwaliteit. De verwachting voor het tweede deel van het seizoen is dan ook goed.



Een Venetiaanse teler vertelt aan FreshPlaza dat er in de dagen na Kerst en Oud en Nieuw geen grote vraag is naar kiwi's ondanks de goede kwaliteit. "Het is hetzelfde verhaal: goede maat, goede prijs. Kleine maat, geen goede prijs. Dit jaar is de maat niet goed vanwege de hoge temperaturen en de droogte."



De Venetiaanse teler geeft een voorbeeld: "Een tijdje geleden sprak ik met een klant uit Canada over transport en producten van eerlijke kwaliteit en de prijs die ik voorstelde was ongeveer €1,50 per kilo. Dat is niet uitzonderlijk, maar gewoon goed. De klant wilde echter €0,20 per kilo minder betalen en dat maakt duidelijk dat er iets moet gebeuren."



De Griekse concurrentie is vervelend. Op Oost-Europese markten en op de Balkan, waar kwaliteit niet de belangrijkste factor is, kiest de klant vaker voor Griekse in plaats van Italiaans kiwi's. Toch kunnen de kleine Italiaanse vruchten lang bewaard blijven in een koelcel omdat ze puur en van uitzonderlijke kwaliteit zijn waarna ze op een later moment voor de juiste prijs kunnen worden verkocht.
Publicatiedatum: