Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

30% minder Chinese Yantai appelen vanwege hitte

"De Chinese regio Yantai maakte in 2017 de warmste en droogste zomer van de laatste 50 jaar mee. Dit heeft geresulteerd in een daling van de kwaliteit en de hoeveelheid appelen. De appelproductie daalde 30% ten opzichte van 2016," vertelt Song Peng van Yantai Hong Shan Guo Agricultural Technology Company. 


Rode Fuji appelen van Yantai Hong Shan Guo Agricultural Technology Company


De teelt van rode Fuji appelen

In Yantai start het bloeiseizoen van de rode Fuji appelen half mei en de pluk is doorgaans rond eind oktober voltooid. Dit is ook het geval in andere teeltgebieden in Shaanxi. Yantai appelen hebben vrij grote maten. Hun smaak is zoet met een licht zuurtje en het vruchtvlees is knapperig. De appel kan goed bewaard worden. Binnen de regio Yantai springt Qixia eruit. In dit gebied is gedurende de zomer en het najaar de luchtvochtigheid hoog en zijn er veel zonuren. Het verschil tussen de dag- en nachttemperatuur is groot en dat is gunstig voor de groei van de appelen. 


Exclusief verpakte rode Fuji vers geplukte rode Fuji

Hoewel de hoeveelheid van de welbekende Yantai appelen is gedaald, is de landelijke appelproductie gegroeid. In 2017 lag de prijs van appelen uit Qixia in Yantai iets hoger dan in 2016. Het bedrijf Yantai Hong Shan Guo beschikt over een fuji-areaal van 100 hectare. Het bedrijf verkoopt haar appelen voornamelijk via traditionele kanalen zoals markten in Beijing, Shanghai en Guangdong



Voor meer informatie:
Song Peng
Yantai Hong Shan Guo Agricultural Technology Company
Telephone:+86 132 5692 8018
E-mail address:2605378368@qq.com
Publicatiedatum: