Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Areaal aardbeien groeit door overschot blauwe bessen

Aardbeienseizoen in Huelva begint

De aardbeienoogst komt momenteel op gang in de provincie Huelva. Aanzienlijke hoeveelheden aardbeien vinden hun weg naar de nationale en Europese markten. Vorige week was de gemiddelde prijs van de aardbei bijna 3,40 per kilo, zo vermeldt het prijswaarnemingscentrum van de Andalusische overheid.



''Op dit moment verhandelen we aardbeien van het ras Fortuna. De aardbeienprijzen zijn doorgaans hoog, omdat de oogstpiek pas in de maanden maart en april zal worden bereikt", vertelt Sergio Manzanares, directeur van Frutas de Huelva, een bedrijf dat handelt in rood fruit en andere AGF-producten uit de provincie Huelva. "Het weer was gunstig voor een goede teelt," voegt hij toe.

Frutas de Huelva is gespecialiseerd in de afzet via groothandelsmarkten in Spanje. Ze exporteren voornamelijk naar Nederland, Frankrijk, Duitsland en Italiƫ. Op dit moment hebben ze daar concurrentie van aardbeien uit Egypte en Marokko. "In de afgelopen jaren zijn er steeds meer Egyptische aardbeien te vinden op onder andere de Duitse en Nederlandse markt. Echter, aardbeien uit Huelva genieten nog steeds een goede reputatie, wat het bedrijf een goede positie op de markt geeft."

Na drie jaar waarin het areaal enkel daalde, is het areaal van de aardbeien in Huelva dit jaar ongeveer 8% gestegen. Vooral tijdens de oogstpiek zal dit in de prijzen te merken zijn. "De toename in areaal komt vooral door de overproductie van blauwe bessen tijdens het vorige seizoen. De prijzen van de blauwe bessen zijn toen gaan dalen, waardoor telers zijn overgegaan op de aardbeienteelt. We hopen dat het een evenwichtig oogstseizoen voor al het rood fruit zal zijn.''

Voor meer informatie:
Sergio Manzanares
Frutas de Huelva

M: +34 630 903 800
smanzanares@frutasdehuelva.com
www.frutasdehuelva.com
Publicatiedatum: