Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Asda stapt uit inkoopgroep EMD

Per 1 januari maakt het Britse Asda geen onderdeel meer uit van inkoopgroep EMD. Asda was lid sinds 2016 en kiest er nu voor om rechtstreeks te handelen met producenten.

Grootste Europese inkoopgroep
"EMD was toen we aansloten de juiste partner voor ons en het heeft ons geholpen onze koopkracht te verbeteren", zegt topman Andrew Moore. "Onze aanpak is de voorbije jaren echter veranderd, maar we zien EMD nog steeds als een geweldige organisatie en hebben er steeds een positieve relatie mee gehad."

EMD staat voor European Marketing Distribution. Het is de grootste inkoopgroep in Europa en werd in 1989 opgericht. Op dit moment telt de groep veertien leden, die samen met meer dan 155.000 verkooppunten in 21 landen te vinden zijn. De omzet is ongeveer 160 miljard euro. Superunie is ook onderdeel van de groep en onlangs werd het Russische Lenta toegevoegd aan EMD.
Publicatiedatum: