Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Baby Rosaria: kleine sinaasappelen

Het Siciliaanse citrus heeft dit seizoen van kleinere maat dan gebruikelijk. Toch is er een belangrijke factor dat wordt omgezet in een kans. "In werkelijkheid is het citrus van uitzonderlijke kwaliteit, het is meer aromatisch en het sap en de pulp hebben superieure eigenschappen". Dat verklaart Aurelio Pannitteri, beschermheer van het merk 'Rosaria'.


Aurelio Pannitteri

"Soms legt de logica van de groothandelsmarkt normen op die alleen functioneel zijn voor de behoeften van de handel, maar als een product natuurlijk moet zijn, dan is het moeder natuur die de normen bepaalt. Dit jaar zijn de sinaasappels kleiner, maar de smaak blijft in tact, is zelfs beter. Daarom hebben we een nieuwe lijn opgezet: Baby Rosaria".


Boven: de Baby Rosaria wordt verkocht in verpakkingen van 3 kg.

"We wilden een precieze boodschap overbrengen om de consument te verzekeren van een uitzonderlijk product maar ook om de telers een eerlijk inkomen te garanderen omdat dit seizoen veel inspanning en offers heeft geëist. Het is betreurenswaardig om te moeten vaststellen dat het ministerie van landbouw de telers niet heeft kunnen helpen bij een bevredigende oplossing van het watertekort, dat voor een dramatische situatie heeft gezorgd," gaat Pannitteri door.



Op de foto: Tussen het Rosaria citrus staan bijenkorven om de bestuiving te verbeteren.

De oogst van deze rode Siciliaanse sinaasappel duurt van december tot half juni. Het citrus wordt uitsluitend geteeld in het gebied van Piana di Catania aan de voet van de Etna waar het specifieke klimaat en de aanzienlijke temperatuurschommelingen zorgen voor de smaak en rode kleur.

"Als we het hebben over Baby Rosaria, dan bedoelen we altijd een rode sinaasappel uit Sicilië met eigenschappen die ongeëvenaard zijn. Denk maar aan het zeer hoge vitamine C gehalte, dat ongeveer 40% meer is dan in andere sinaasappels en aan de anthocyanen. De sinaasappel heeft gunstige effecten op het lichaam en dat is waar de consument naar op zoek is. In Italië en misschien ook in het buitenland zijn deze kenmerken bepalend voor de keuze van de aankoop en niet de maat," concludeert Pannitteri.

Contact:
OP Rosaria - Pannitteri & C. srl

S.P. 135 - C/da Belpasso
Catania - Italië
Tel.: +39 0957913562/3
Fax: +39 0957913564
Email: info@pannitteri.it
Web: www.aranciarosaria.eu
Publicatiedatum: