Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Storm maakt de markthandel minder

Tholen - De Vitamine Kraam heeft al 30 jaar een plekje op de Haagse markt. Ook vandaag zijn ze, ondanks de storm, van de partij. "De markt wordt er wel minder van", vertelt Murat Yilmaz. "Veel bezoekers kiezen met dit weer een winkel om de hoek uit. Ook collega handelaren laten het bij dit weer afweten vanwege de mindere klandizie. Maar wij staan er wel voor onze vaste klanten en we hebben bovendien een bezorgdienst waarmee we het verlies aan klandizie kunnen compenseren."


De Vitamine Kraam

Een voordeel van de Haagse markt is dat er vaste en stevige kramen zijn. "Het is de grootste markt van Europa en twee jaar geleden zijn er verkoopunits neergezet", vertelt Murat. Markthandelaren, die geen vaste kraam hebben, hebben het lastig. Op de Malburgse weekmarkt bij Winkelcentrum Drieslag in Arnhem staan slechts vier kooplieden met vis en groenteN. Jeffrey Pol van Pol Groente & Fruit uit Arnhem heeft een degelijke marktwagen."Maar de kleppen gaan af en toe behoorlijk op en neer", vertelt hij aan De Gelderlander. Hij vindt het jammer dat er weinig collega's zijn. "Misschien komt de tassenman nog. Maar ik denk het niet."

De Vitamine Kraam op de Haagse Markt is storm proof: