Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Begin januari kleurige bloedsinaasappelen verwacht

"„Kleur eerste bloedsinaasappelen nog niet optimaal"

Als de feestdagen voor de deur staan, stijgt ook de vraag naar citrus met rood vruchtvlees. Vooral bloedsinaasappelen sieren veel kersttafels in Duitsland met hun mooie, rode kleur. De eerste partijen van de rassen 'Tarocco' en 'Moro' zijn reeds in Duitsland gearriveerd. "De kwaliteit is uitstekend wat betreft sapgehalte en smaak, alleen de uitkleuring van de eerste zendingen is nog niet helemaal optimaal", aldus Jörg Wilhelm (inkoper/verkoper van 'Llombart Handels-und Treuhandelsgesellschaft' uit het Duitse Lahr).


De hoofdrassen van de firma Llombart: Tarocco en Moro

De overwegend uit Sicilië stammende rassen hebben een nachttemperatuur van circa 4-5 graden Celsius nodig, zodat ze hun kenmerkende kleur krijgen. Momenteel is het nog iets te warm. Met iets koelere temperaturen, traditioneel begin januari, kan dit echter nog veranderen. "Qua prijs bevinden de producten zich op een soortgelijk niveau als vorig jaar'', aldus Jörg.

Aan het begin van het nieuwe jaar worden er ook producten uit andere Zuid-Europese landen afgenomen om aan de vraag te voldoen. Jörg: "Dit artikel is een ideaal en geliefd product in de koude tijd van het jaar. Vanaf eind januari komen ook de bloedsinaasappelen 'Sanguinelli' uit Spanje in het assortiment, dit ras wint ieder jaar verder aan betekenis.''

Internationale dienstverlening
Llombart is sinds meer dan vijftig jaar een vaste bedrijfsgroep binnen de groenten- en fruitsector. De firma heeft een zeer gevarieerd productpalet met onder andere steenfruit, citrus, salades en groenten van allerlei soorten. Llombart heeft inmiddels ook een zusterbedrijf in Spanje met filialen in Almeria en Andalusië. De firma houdt zich hoofdzakelijk bezig met de export naar Scandinavië, Engeland, Canada en de VS. Direct vanuit Duitsland worden het binnenland evenals Oostenrijk en Italië beleverd.

Verdere informatie:
Llombart Handels- und Treuhandgesellschaft mbH - Import & Export
Industriehof 4
D-77933 Lahr
Publicatiedatum: