Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Productie blijft stabiel ten opzichte van de rest van Europa

Spaanse regio Girona is een veilig en betrouwbaar appelteeltgebied

In 2017 bleef de appelproductie van Poma de Girona stabiel, hoewel sommige rassen groei doormaakten. Dit staat in sterk contrast tot de aanzienlijke verliezen in de rest van Europa. Over het algemeen wordt de groei van de productie in dit beschermde oorsprongsgebied op ongeveer 1% geraamd.



"Dit bevestigt maar weer dat dit teeltgebied betrouwbaar en duurzaam is in een jaar waarin Italië en Noord-Europese landen hun oogsten met 30% zagen dalen, hetgeen zich nu vertaalt in appelprijzen die tot wel 33% hoger zijn dan in 2016," vertelt Llorenc Frigola, voorzitter van Poma de Girona. 

"In 1992 zagen we hetzelfde gebeuren toen vrijwel alle appelen in Europa getroffen werden door voorjaarsvorst maar de regio's Hoog en Laag Ampurdán gespaard bleven dankzij de 'tromontana', een droge windstroom uit het noorden die ervoor zorgt dat de temperatuur niet onder het vriespunt zakt tijdens de bloeiperiode," legt Frigola uit. 

We bouwen langdurige relaties met klanten en retailers op en bieden kortere transittijden en een kleinere CO2-voetafdruk. In het kort komt het er dus op neer dat we een verantwoord, duurzaam en lokaal product kunnen leveren."


Voor meer informatie: 
Llorenç Frigola Vidal
PGI Poma de Girona
+34 670 080 708
+34 972 75 56 89
lfrigola@mooma.cat
www.mooma.cat

Publicatiedatum: