Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vlaamse subsidie voor 'nieuwe tomatenkroket'

Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, lanceert een oproep voor innovatieve en vernieuwende projecten in de land- en tuinbouw. Zij maakt hiervoor 6,5 miljoen euro vrij.

"Innovatie is dé sleutel tot een leefbare land- en tuinbouw en vormt daarom een speerpunt van mijn beleid. Er bestaat een specifiek instrument om via het Vlaams Landbouw Investeringsfonds (VLIF) innovaties in de land- en tuinbouwsector te faciliteren. Aan de hand van dit instrument wil ik land- en tuinbouwers met sterke innovatieve en vernieuwende ideeën een duw in de rug geven. De innovatiesteun is dus een aanvulling op de gewone investeringssteun", aldus Joke Schauvliege.

Tomatenkroket
Voorbeelden van eerdere innovatieve projecten zijn de ontwikkeling van een tomatenkroket, een pop-up zelfbedieningswinkel voor de korte keten, de larvenkweek op varkensmest, een geautomatiseerde mobiele kippenstal, een totaalconcept van een vleesvarkensstal gericht op dierenwelzijn ("wroetstal"), enzovoort.

De oproep, die de minister vandaag lanceert, heeft een totaalbudget van 6,5 miljoen euro. De helft van dat bedrag, 3,25 miljoen euro, is uitdrukkelijk voorbehouden voor innovatieve investeringen die klimaatmitigatie en -adaptatie beogen. De andere helft van het bedrag staat open voor alle vormen van innovatie.

De ondersteuning bedraagt 40% van de subsidieerbare projectkosten. De ervaring leert dat innovatie, zeker in de aanvangsfase, nood heeft aan een 'trekker' en vaak ook aan een deskundig begeleider. Daarom worden ook de begeleidingskosten mee opgenomen in het subsidieerbare bedrag.

Een selectieprocedure garandeert dat de kwalitatief beste projecten in aanmerking komen voor subsidiëring. Meer informatie is te vinden op: http://lv.vlaanderen.be/nl/subsidies/vlif-steun/projectsteun-voor-innovaties-de-landbouw
Publicatiedatum: