Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europese Unie moderniseert aanpak oneerlijke handel

De Europese Unie (EU) presenteerde deze maand een gemoderniseerde aanpak van oneerlijke handel. Doel van dit pakket is om Europese bedrijven en werknemers beter te beschermen tegen oneerlijke concurrentie van buiten de EU, door een gelijk speelveld te creƫren. Om dat te bereiken moderniseerde Brussel het zogeheten 'handelsdefensief instrumentarium'. Wij ondersteunen dit pakket, aangezien het bijdraagt aan een gelijker en eerlijker speelveld voor im- en exporterende bedrijven, meldt Evofenedex.

Handels defensieve instrumenten
Het handelsdefensief instrumentarium bevat een pakket handelsmaatregelen met onder meer versterkte antidumping maatregelen van de EU. Hiermee moet worden voorkomen dat exporteurs van buiten de EU tegen extreem lage prijzen goederen dumpen op de Europese markt, bijvoorbeeld om overtollig voorraden kwijt te raken of Europese bedrijven buiten spel te zetten. Met de antidumping maatregelen wil de EU de eigen industrie in staat stellen op eerlijke wijze te concurreren. Ook wordt de toegang tot en kennis over het handelsdefensief instrumentarium verbeterd voor het MKB, onder meer via een helpdesk.

Steun
Het Nederlandse kabinet steunt het conceptakkoord, zo blijkt uit een brief van 13 december van Minister Kaag aan de Tweede Kamer. Volgens het kabinet 'biedt het conceptakkoord voldoende evenwicht aan de belangen van producenten en importeurs in de EU en Nederland'. Het conceptakkoord wordt nu ter goedkeuring voorgelegd aan de Europese Raad. In samenwerking met VNO-NCW hebben wij gedurende het proces input geleverd voor de richting en inhoud van het akkoord.

Bron: Evofenedex
Publicatiedatum: