Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zoete citroen uit Málaga zoekt 'gat in de markt'

Citroenteler Carlos Aranda is bezorgd over de geleidelijke verdwijning van de zoete citroen. Deze citroen heeft een dikkere schil dan de gewone citroen en is veel zoeter van smaak. In zijn boomgaard in Pizarra (Málaga), heeft Aranda naast vele gewone citroenbomen ook drie bomen staan waaraan deze zoete citroenen groeien. De vrucht is vrij onbekend bij consumenten. Zelfs in de provincie Málaga (Andalusië), waar de zoete citroen zijn oorsprong heeft, kennen veel mensen de citroen niet. Ondanks dat het een uniek product is, is de vrucht niet in de supermarkten te vinden. De vrucht wordt steeds minder geteeld en verhandeld. Aranda: ''Er moet een markt voor deze unieke citroen worden gevonden.''

De zoete citroenboom is minder rond dan een gewone citroenboom en zijn takken zijn langer dan die van een sinaasappelboom. Aranda: ''Aan iedere boom groeit een groot aantal vruchten en de teelt vraagt evenveel als een gewone citroen. De boom kan geënt worden en vanaf 200 bomen zou de teelt al rendabel kunnen zijn.'' Echter, omdat de zoete citroen niet bekend is onder consumenten, durft geen enkele teler het aan. De Rural Development Group stimuleert de teelt van het citroenras, maar op dit moment is er alleen een kleine groei te zien bij particulieren. 

Bron: diariosur.es
Publicatiedatum: