Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Onderzoek van Roamlers

Welke supermarkt is favoriet bij consumenten?

Tholen - Bekijk de markt eens op een andere manier, dacht onderzoeksbureau Roamler. Niet op basis van marktaandelen maar laten we de shopper eens in beeld brengen. "Wanneer je onze uitkomsten naast die van onderzoeksbureau Nielssen legt die de marktaandelen definieert, levert dat interessante data op", vertelt Christiaan Rijnhout. "In onze survey scoort Lidl beduidend beter qua marktaandeel [14% volgens Roamler tegenover 10,3 % volgens Nielssen, red.]." Het werkelijke marktaandeel van Lidl (en Aldi) is lastig te bepalen. De retailer deelt haar omzetcijfers niet en daarom maakt Nielssen een eigen inschatting, legt Christiaan uit.



Roamler deed een vrijblijvend onderzoek in hun eigen crowd (totaal 1061 respondenten met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar, 60% man en 40% vrouw). De survey werd gehouden in november en december 2017. De belangrijkste uitkomsten: "Albert Heijn wint de harten van de Nederlandse consumenten, die aangeven dat de retailer hun eerste keuze supermarkt is (45%) en tevens een respectievelijke tweede keuze (24%). Jumbo volgt, want bij 20% van de consumenten is Jumbo de favoriete retailer en bij 23% de tweede keuze. Lidl verdient het laatste plekje op het podium. Deze retailer is door de respondenten gekozen als derde favoriete supermarkt (14%). Ook als tweede keuze supermarkt scoort de Lidl hoog (19%)." In onderstaande presentatie is het onderzoek uitgewerkt in infographics.




Ter vergelijking de marktaandelen volgens Nielssen:



Voor meer informatie:
Roamler Nederland
Christiaan Rijnhout
Westerdoksdijk 411
Amsterdam
T: +31 (0) 6 4241 7720
www.roamler.nl
christiaan.rijnhout@roamler.com
Linked in Christiaan Rijnhout