Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Coop gaat elektrisch bevoorraden in binnenstad Rotterdam

Coop Supermarkten bevoorraadt haar Coop Vandaag-winkels in Rotterdam volledig elektrisch. Coop wil hiermee bijdragen aan Green Deal 010, zo geeft de supermarkt aan. Dit programma heeft een duidelijk doel: geen uitstoot meer door transport en logistiek in de binnenstad van Rotterdam in 2020. Met deze pilot onderzoekt de supermarktorganisatie nieuwe mogelijkheden van elektrisch bevoorraden in de binnensteden.


De elektrische vrachtwagen van Coop.

Stil en schoon bevoorraden
Vanuit distributiecentrum Gieten in Drenthe rijdt vier keer per week een bakwagen met aanhanger van huisvervoerder Bakker Logistiek naar een ontkoppelpunt aan de rand van Rotterdam. Daar wordt de verwisselbare laadbak overgeplaatst op een elektrische vrachtwagen van Breytner, specialist op het gebied van elektrisch vervoer. Hiermee worden de Coop Vandaag-winkels in de binnenstad stil en schoon bevoorraad.

Coen Worst, Manager Transport bij Coop: "Coop zet deze combinatie in om winkels duurzaam te bevoorraden en zo de luchtvervuiling en geluidsoverlast in drukbevolkte gebieden terug te dringen. Breytner heeft de kennis en expertise om toekomstbestendige en schone distributie te leveren. Zij vormen dus de ideale partner om deze innovatie mee te testen. Samen met hen en onze vaste vervoerder Bakker Logistiek maken we zo 't verschil in de binnenstad." 

Verantwoord vervoeren
Coop onderzoekt met de pilot de mogelijkheden om een deel van haar winkels voortaan zero-emissie te bevoorraden. De landelijke overheid streeft met het Green Deal programma naar zero emissie leveringen in 2025. Tegen die tijd wil Coop gereed zijn om alle binnenstedelijke winkels in Nederland emissieloos te kunnen bevoorraden.

Marie-José Baartmans, eigenaar van Breytner: "Met deze oplossing laat Coop zien dat lange afstand en elektrische transport toch met elkaar te combineren zijn, want ondanks dat zij vanuit Gieten opereren, weten ze met dit hybride concept hun winkels elektrisch te bevoorraden. Hiermee doorbreekt Coop de langlopende discussie over een te kort aan actieradius bij elektrische trucks en is ze de eerste supermarkt die hier actief mee aan de slag is gegaan."

Bron: Coop
Publicatiedatum: