Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Engelse S&A wil toegang tot Chileense zachtfruitmarkt

Het Engelse S&A, een bekend familiebedrijf in de zachtfruitsector, wil toegang tot de lokale markt in Chili. Het bedrijf, dat 40 jaar geleden is opgericht door de familie Davies, bevindt zich nu in de handen van de vierde generatie. S&A bezit momenteel teeltgrond en verwerkingsfabrieken in Amerika, Europa en Afrika, waar aardbeien, blauwe bessen, frambozen, asperges, avocado's en bramen geteeld en verhandeld worden. De zachtfruitteelt van S&A omvat 14 miljoen kilo.

Uitbreiding is een belangrijk onderdeel van hun strategie. Toen zij vijf jaar geleden voet aan Chileense grond zetten, werkten zij samen met Agrícola Rinconada de Rihue. Nu werken ze individueel op een areaal van 75 m2, iets wat ze binnenkort willen verdubbelen. In Chili focust S&A zich op de eigen teelt én de inkoop en het verhandelen van blauwe bessen. De belangrijkste afzetmarkt is China, maar de verpakking van het fruit zal plaatsvinden in Chili.

Charlie Davies, uitvoerend directeur voor Zuid-Amerika: ''Wij hebben gekozen voor Chili om het geschikte klimaat, de goede internationale contacten en de relatieve institutionele stabiliteit in vergelijking met andere landen in de regio.'' De wettelijke vertegenwoordiging in Chili is in handen van Daniel Lyon van het advocatenkantoor Palma.

Het Engelse familiebedrijf wil wereldwijd meer dan 2 miljoen blauwe bessen telen in een periode van 5 jaar. Ze ramen dat de Chileense teelt hier een belangrijke bijdrage aan zal doen. Door de Chileense teelt kan het bedrijf jaarrond blauwe bessen leveren, omdat het Chileense hoogseizoen precies tegenovergesteld is aan het hoogseizoen op hun plantages op het noordelijk halfrond.

Bron: economiaynegocios.cl
Publicatiedatum: