Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China gebruikt steeds minder gewasbeschermingsmiddelen

China is van plan om binnen vijf jaar nog eens 12 gewasbeschermingsmiddelen te verbieden, meldden de staatsmedia onlangs. Volgens de South China Morning Post is deze maatregel van een overheidsprogramma om de veiligheid van landbouwproducten te verbeteren.

Dit alles komt te midden van een aanhoudende campagne om het milieu te verbeteren en, in het bijzonder, om ernstige bodemverontreiniging aan te pakken. Beijing heeft al 22 gewasbeschermingsmiddelen uit de handel genomen en verbiedt het gebruik van deze producten op fruit, groenten en thee.

China wil absoluut een nulgroei in het gebruik van vervuilende chemische meststoffen tegen 2020; het ministerie heeft al in 2019 een bericht gepubliceerd waarin endosulfan en methylbromide worden verboden. Er werd opgeroepen tot meer O&O om effectieve alternatieven met een lage toxiciteit te produceren.
Publicatiedatum: