Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Leo Verbeek: "Aantal aanmeldingen overtreft verwachtingen"

Vereniging Bioglasteelt nu een feit

Tholen – Vereniging Bioglasteelt is sinds gisteren een feit. Bij de nieuwe vereniging voor glastelers hebben zich inmiddels al 13 leden aangemeld met meer dan 65 hectare glasteelt. "Dat aantal overtreft nu al onze verwachtingen, terwijl nog niet eens iedereen heeft gereageerd", zegt voorzitter Leo Verbeek.

Vorige week was de startbijeenkomst van de vereniging. "Er hing een zeer positieve sfeer", vervolgt de voorzitter. "Een interessant samenkomen van pas omgeschakelde tuinbouwbedrijven en de gevestigde namen. Punt van discussie was bijvoorbeeld of we oude structuren in stand moeten houden of juist ons blikveld moeten verbreden."

Bioglasteelt zal als onderdeel van Biohuis en Bionext naast bestaande partners LTO Glaskracht Nederland en LTO Nederland opereren. De vereniging wil het aanspreekpunt zijn voor biologische glastuinders, passende regelgeving voor biologische glastuinbouw bewerkstelligen en de ontwikkelingsmogelijkheden mede richting geven.

Nog voor het ontstaan van de vereniging werkten veel glastelers informeel al samen, zij het zonder eigen rechtsvorm. "Dat was veelal op persoonlijke titel. De samenwerking is nu geformaliseerd. Aan de hand van bestuurlijke voorbereidingen en ledenvergaderingen komen we tot een meer gedragen standpunt", besluit Leo.

Voor meer informatie: leo@bioverbeek.nl