Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stagnerende aardappelmarkt Zuid-Italië

Terwijl de vraag naar aardappelen in de regio Bologna een paar weken geleden nog goed was, ondanks de lage prijzen, is de situatie in het zuiden van Italië (Calabrië, Sicilië en Puglia) minder rooskleurig. 

"De markt is stil komen te liggen vanwege de aanwezigheid van goedkope aardappelen uit andere Europese landen, met name Duitsland en Frankrijk. Europese aardappelen worden verkocht voor €0,15 tot €0,20 per kilo terwijl lokaal geteelde aardappelen minimaal €0,30 per kilo kosten. Onze kosten zijn verdubbeld en we verkopen niks."

Volgens de teler brengen buitenlandse telers groter volumes aardappelen in heel Italië op de markt. "Er kan weinig tegen gedaan worden op deze geglobaliseerde markt. We kunnen goede kwaliteit leveren maar het lukt ons niet om te concurreren op kwantiteit."


(Archieffoto)

"November is altijd een slappe maand en vanaf 8 december zal de situatie verbeteren. De maanden januari en februari zijn doorgaans veel beter. We hopen op lagere temperaturen zodat de afzet een impuls krijgt. Momenteel komen de temperaturen overeen met het seizoensgemiddelde."

In Sila is het rooien bijna voltooid. "De laatste gele Agria aardappelen worden nu gerooid omdat de regen in november de oogst wat heeft vertraagd." De producent laat daarnaast nog weten dat minimaal 50% van de aardappelen uit Sila bestemd is voor de verwerkende industrie.
Publicatiedatum: