Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egyptische aardbeien maken goed prijs op lege markt

Egypte staat bekend om zijn citrus, maar het land exporteert nu ook aardbeien naar landen over de hele wereld. Volgens Basma Albanna van het Egyptische exportcentrum: "Het aardbeienseizoen in Egypte begon de eerste week van november en zal naar verwachting tot de tweede week van januari duren. Op dit moment produceren we een grote hoeveelheid aardbeien van goede kwaliteit. Omdat onze vruchten een ander seizoen volgen dan die in andere landen, kunnen we meestal hoge prijzen eisen."

Met zo'n uniek seizoen is het geen verrassing dat Egypte niet bang is voor andere aardbeienexporteurs zoals Zuid-Korea. "We exporteren naar Europese landen als Nederland en Duitsland en in het Verre Oosten naar Maleisiƫ, Singapore en China. De markten in het Verre Oosten zijn qua prijs vergelijkbaar. Meestal is onze enige concurrentie die van lokale aardbeientelers of die vanuit Zuid-Korea. Maar op dat vlak zijn wij in het voordeel vanwege onze superieure kwaliteit en smaak," aldus Albanna.

Voor meer informatie:
Basma ALBanna 
Egyptian Export Center
Phone: +2 02 25255885 
Fax: +2 048 2590671


Publicatiedatum: