Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groot koelhuis in Murcia geopend

In Murcia, Spanje, is afgelopen maandag een van de grootste koelhuizen van Europa geopend. Fernando López Miras, president van de autonome regio, heeft de officiële opening van de faciliteit voor de bewaring van groenten en fruit van het bedrijf Fruveco voorgezeten. Het koelhuis heeft een oppervlakte van 13.000 m2, waar de temperaturen tussen 11 graden onder nul en 30 graden onder nul zijn.



Naast de president van de autonome regio, López Miras, was onder andere ook de burgemeester van Alhama de Murcia, Diego Conesa, aanwezig. De aanwezigen hebben van de directeur van Fruveco een rondleiding door de faciliteit gekregen.

Francisco Emilio Ramón, manager van Fruveco: ''Binnenkort gaan wij nog verder uitbreiden. Wij willen de koelcapaciteit van groenten en fruit verviervoudigen tot 800.000 ton per jaar. Dat betekent dat we nog drie koelhuizen willen bouwen.'' Tot nu toe hebben ze 20 miljoen geïnvesteerd. Hij verwacht dat aan het einde van de uitbreiding €90 miljoen geïnvesteerd zal zijn. 

Momenteel werken er 200 mensen bij Fruveco, maar daar zullen er in de komende jaren waarschijnlijk nog 200 bijkomen. López Miras: ''Dankzij bedrijven zoals Fruveco die werkgelegenheid creëren, heeft onze autonome regio met een stijging van 3,4% de hoogste werkgelegenheid van het land.''

Publicatiedatum: