Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
exclusief bij Willem Dijk AGF

Willem van Oranje-aardappelen

De aardappel, een van oorsprong Zuid-Amerikaans product is sinds de 16e eeuw een basisvoedingsmiddel. In Nederland, Duitsland en Belgiƫ wordt de aardappel (nog) gezien als een maaltijddrager, in andere Europese landen als een groentesoort. Er zijn ontelbaren rassen ontwikkeld met diverse kook en smaakeigenschappen. De vraag naar houdbare en vooral smaakvolle rassen is er nog steeds, er worden nog rassen geteeld met regionale eigenschappen.

Willem v Oranje is zo'n regionale specialiteit, na een lange periode van veredelen is het ras Willem v Oranje speciaal geteeld voor Willem Dijk AGF BV uit Enschede. Willem v Oranje is een kruising van Bildtstar en Romania. Het is een vrij vastkokende alleskunner, koken, bakken, pureren en frituren horen bij deze aardappel met een iets wat romige smaak en Oranje kleur. Het pootgoed en product wordt milieuvriendelijk op de zuiderzeebodem geteeld en het verpakken en verwerken wordt op de 'Prins Willem Alexander Hoeve' in Dronten uitgevoerd door de firma Flevostar Potato.


De Willem van Oranje-aardappelen.

"Wij leveren de Willem v Oranje buiten Nederland ook aan specialisten in Belgiƫ en Duitsland."

Voor meer informatie:
Willem Dijk AGF
Het Wolbert 1-11 
7547 RA Enschede (Nederland)
T: 053-4325800
Publicatiedatum: