Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Start-up maakt biologisch afbreekbare verpakkingen

Afvalstoffen uit de agro-voedingsindustrie (sinaasappelschil, klokhuizen, bietenpulp en nog veel meer) gebruiken als grondstof door vezels en actieve stoffen te extraheren; dat is de missie van de universitaire start-up/spin-off Packtin. De groep, die na jaren onderzoek en ontwikkeling in de laboratoria van de universiteit van Modena en Reggio Emilia heeft gedaan, zoekt nu fondsen om te beginnen met de productie zodat hun idee werkelijkheid wordt. Het idee is dat vezels en werkzame stoffen uit het afval worden gebruikt om eetbare, biologisch afbreekbare folie en coating te creëren voor verse voedingsmiddelen.


Op de foto van links naar rechts: Riccardo De Leo, Silvia Gigliano, Andrea Quartieri en Professor Andrea Pulvirenti (universiteit van Modena e Reggio Emilia).

"Onze missie is geïnspireerd door het concept van economische circulatie. Biologisch afbreekbare en eetbare coating beschermt het voedsel op een natuurlijke manier, maximaliseren het behoud ervan en genereren drie positieve effecten: minder voedselverspilling, minder gebruik van plastic voor verpakkingen en minder voedselvergiftiging," vertelt Andrea Quartieri.



"Onze folie is een natuurlijk polymeer dat is gemaakt van verschillende vruchtenschillen zoals die van de appel, granaatappel en sinaasappel. Het is eetbaar, biologisch afbreekbaar en heeft uitstekende conserveringseigenschappen."


Deze tomaat is 21 dagen geleden geoogst en dat maakt hem bijzonder. Hij is bedekt met een natuurlijke coating, die hem beschermt tegen schimmels en bacteriën en het vertraagt de rijping. Een voordeel voor de teler en consument want er wordt minder verspild.


Tests met coating van Packtin om het rijpen van klimatologische vruchten te vertragen. De drie bovenste tomaten zijn bedekt met plantaardige vezels met natuurlijke extracten om schimmel te bestrijden, daaronder een tomaat die niet behandeld is. Het verschil in het rijpingsproces tussen de groepen wordt weergegeven. De foto is 10 dagen na de oogst en behandeling genomen.

Uitgaande van de resultaten die al op Expo 2015 zijn gepresenteerd, heeft Packtin de coating geoptimaliseerd om gesneden fruit op de best mogelijke manier te conserveren en zijn ze steeds op zoek naar nieuwe bronnen van vezels en natuurlijke conserveringsmiddelen. "Daarnaast zijn we op zoek naar fondsen en daarom doen we mee aan het Europese KATANA project, die start-ups selecteert die middels crowdfunding gefinancierd worden. Help ons alstublieft!"



Voor meer informatie:
Packtin srl

Via Kennedy, 17/i
42124 Reggio Emilia (RE)
Tel.: +39 334 2966762
Email: packtin.srl@gmail.com
Web: www.packtin.com
Facebook: www.facebook.com/Packtin
Crowdfunding: katanareward.opencircleproject.com/campaign/100/long-life-to-your-food-naturally
Publicatiedatum: