Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
10 t/m 12 april in Jaarbeurs Utrecht

Verpakkingsbeurs Empack maakt hoofdthema’s voor 2018 bekend

De verpakkingsbeurs Empack brengt in 2018 vier thema's extra onder de aandacht bij verpakkingsexperts: Recycling, Materialen, Food & health safety en Agile productie. Deze onderwerpen staan centraal tijdens de zestiende editie van Empack, die voor het tweede jaar op rij plaatsvindt in Jaarbeurs Utrecht. Empack is in Nederland uitgegroeid tot een beurs voor de verpakkingsindustrie waar gemiddeld 375 exposanten en 10.000 verpakkingsexperts samenkomen, zo laat de organisatie weten.

Organisator Easyfairs wil aan de hand van deze vier thema's bezoekers een blik op de toekomst geven van verpakkingstechnologie. Om dit te realiseren, komen Recycling, Materialen, Food & health safety en Agile productie extra onder de aandacht door een aantal (nieuwe) initiatieven, zoals een Recycle Straat, een Recycling Route en een interactieve paneldiscussie in samenwerking met Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV). Er is ook een miniconferentie van PEFC (het keurmerk voor duurzaam bosbeheer) over duurzame materialen en green business.

VMT Food Safety Innovatie Route
Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat hun voedsel en de verpakkingen daarvan 100 procent voedselveilig zijn. Voedselcontactmaterialen, verpakkingen en verpakkingsprocessen inclusief inspectie moeten voldoen aan alle wettelijke en soms bovenwettelijke voedselveiligheidseisen. Foodproducenten zijn hiervoor mede afhankelijk van hun leveranciers. Empack geeft in samenwerking met vakblad VMT inzicht in de laatste stand van zaken en innovaties op dit gebied met de VMT Food Safety Innovatie Route, zo geven zij aan.

Materialenplein en mini-conferentie
Op beursdag twee verzorgt onder andere het keurmerk voor duurzaam bosbeheer – PEFC – een miniconferentie over 'Green washing of Green business'. De conferentie wordt aangeboden met als doel om bedrijven te helpen bij het maken van de juiste keuze, omdat zij elke dag te maken krijgen met de afweging welk materiaal het beste past bij het te verpakken product. Daarnaast lanceert Empack een Materialenplein waar verpakkingsexperts kennis kunnen maken met milieuvriendelijkere alternatieven. Op dit plein presenteren verschillende bedrijven zichzelf die expert zijn op dit gebied. 

Empack 2018 is op 10, 11 en 12 april te bezoeken in Jaarbeurs Utrecht. De beurs vindt gelijktijdig plaats met Packaging Innovations, het marketing & design event voor verpakkingen en display. 

Voor meer informatie: 
Empack
Publicatiedatum: