Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste zeekraalkwekerij in Spanje

Twee jonge ondernemers, Manuel Díaz en Demófilo Vitorique, hebben na vijf jaar onderzoek de eerste zeekraalkwekerij in Spanje opgestart. Het is, zo vertellen zij, überhaupt de eerste keer in Spanje dat zoutplanten 'gecontroleerd' worden geteeld in een zone die af en toe wordt overstroomd door zout water. In Portugal, Frankrijk, Engeland, Duitsland en Nederland zijn er wel vergelijkbare projecten.

De teelt vindt plaats in het natuurgebied Marismas de Isla Cristina (in Huelva, Andalusië), waar de planten op natuurlijke wijze worden geïrrigeerd door het zoute water. De aanwezigheid van de kwekerij heeft hierdoor geen negatieve gevolgen voor het natuurgebied.

De opbrengst van het initiatief 'Marshfood' is bedoeld voor consumptie in gastronomische restaurants in Spanje in navolging van voorbeelden uit Frankrijk en Engeland.


Bron: EFE
Publicatiedatum: