Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Canarische bananentelers trekken aan de bel

Europa importeert meer bananen uit Latijns Amerika en Afrika

De vereniging van bananentelers van de Canarische eilanden (ASPROCAN) heeft bekendgemaakt dat de Europese import van bananen uit landen buiten de EU blijft stijgen. Door het verlagen van de importheffingen hebben bananenleveranciers uit Afrika en Amerika een voorkeurspositie op de Europese markt gekregen. De Europese productie van bananen wordt daarentegen niet beschermd.

De importlimieten die verbonden zijn aan de verlaging van de importheffingen worden door steeds meer landen overschreden. Hoewel deze landen (o.a. Nicaragua, Guatemala en Peru) meer naar de Europese Unie exporteren dan is afgesproken, weigert de Europese Commissie het voorkeurstarief stop te zetten. 

Domingo Martin, directeur van de Canarische telersvereniging, betreurt dit: ''Het overschrijden van de invoerlimieten is dus winstgevend voor deze niet-Europese bananenleveranciers. Als de Europese Commissie geen maatregelen hiertegen treft, wordt de Canarische bananensector nog verder benadeeld.''

Deze week spreekt het Spaanse Lagerhuis (Congreso de Diputados) zich uit over eventuele maatregelen die de Canarische bananenproductie moeten beschermen. De beslissing die het Lagerhuis neemt, is fundamenteel voor voortgang van de Canarische bananensector.

Bron: EFE
Publicatiedatum: