Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Seizoen voor Melannurca Campana-appelen gestart

Het kleuringsproces voor Melannurca Campana-appelen begon in medio september. De laatste partijen aan appelen zijn nu bijna allemaal goed rood gekleurd. Elke appel wordt vijftien dagen lang op een bed van hooi geplaatst en wordt twee of drie keer omgedraaid, zodat alle appelen een egale rode kleur krijgen.



Dit teeltproces maakt de Melannurca-appel uniek. Het proces is een recente innovatie van de afdeling voor geneeskunde van de Università degli Studi Federico II in Napels. Alle appelen bevatten in principe polyfenolen. Bij de Melannusca Campana IGP is het gehalte aan polyfenolen echter hoger, wat een aantal gezondheidsvoordelen geeft. Een zo'n voordeel is de aanwezigheid van procyanidinen. Deze bestanddelen ontstaan omdat de appel wordt geoogst als deze nog groen is en pas rood wordt gekleurd door middel van het proces met de hooibedden. Tijdens dit proces worden de appelen beschermd tegen ongedierte en schimmels. Op deze manier ontwikkelt de appel grotere hoeveelheden aan bestanddelen, die zorgen voor een lager cholesterolgehalte bij mensen die regelmatig deze appelen eten. Het "goede" cholesterol HDL wordt door de appelen gestimuleerd, terwijl het "slechte" cholesterol LDL juist in hoeveelheid afneemt.



Het seizoen van 2017 voor de Melannurca-appelen begon met prijzen per kilo die €0,15 hoger lagen dan vorig jaar. De reden hiervoor was de afname in volume. De volumes bij het teeltbedrijf A.O.P. Luce ligt in lijn met vorig jaar. "Onze opbrengst was gelukkig niet zo beïnvloed door het slechte weer waar het noorden van Casterta in de lente last van had," zegt Giacomo Galdiero van A.O.P. Luce. "Het weer was ook goed tijdens de gehele kleuringsfase. We verwachten daarom dat de kwaliteit en de houdbaarheid goed gaan zijn. Het fruit is beschikbaar tot het einde van de lente," zegt Galdiero tot slot.

Contact:
A.O.P. LUCE
Email: info@aopluce.com
Web: www.aopluce.com
Publicatiedatum: