Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voor de productie van aardappelpootmachines in India

Dewulf gaat partnerschap aan met Mahindra

Dewulf, full-liner in machines voor de teelt van aardappelen en wortelgewassen, maakt vandaag bekend dat het een licentieovereenkomst heeft afgesloten met Mahindra & Mahindra Ltd (M&M Ltd) voor de productie en marketing van aardappelpootmachines in India. M&M Ltd maakt deel uit van de Mahindra Group, met hoofdzetel in Mumbai (India) en is goed voor een omzet van 19 miljard dollar. In het kader van deze overeenkomst zal Dewulf samenwerken met Mahindra om zijn gerenommeerde aardappelpoottechnologie op de Indiase markt te brengen.


Rajesh Jejurikar (Mahindra) en René Boeijenga(Dewulf) nadat ze de samenwerking op papier hebben vastgelegd.

Aardappelpootmachine
Aardappelen zijn wereldwijd het op 3 na belangrijkste voedingsgewas, terwijl India de op 1 na grootste producent ervan is. Ieder jaar worden ruim 2 miljoen hectaren aardappelen gepoot in India, goed voor een productie van om en bij de 40 miljoen ton. Dewulf heeft gemerkt hoe India zich steeds meer concentreert op de verwerking van aardappelen. De full-liner is er dan ook van overtuigd dat de vraag naar kwaliteitsaardappelen op deze markt zal toenemen. Hiervoor moeten de plaatselijke landbouwers betere aardappelpootmachines gaan gebruiken. Om daaraan tegemoet te komen ontwikkelden Mahindra en Dewulf samen een aardappelpootmachine, die momenteel op het terrein wordt getest. Met deze machine kunnen Indiase aardappeltelers hun aardappelen gelijkmatig poten, met als resultaat een grotere oogst, lagere kosten en betere kwaliteit. Dit alles zal het inkomen van landbouwers in het land verhogen, zo laat Dewulf weten.

"We kijken ernaar uit om onze innovaties en technologie in te zetten op de op één na grootste aardappelmarkt ter wereld. We zijn blij dat we hiervoor kunnen rekenen op een partner als Mahindra, de toonaangevende producent van landbouwmachines in India. Met Mahindra als partner zijn we ervan overtuigd dat we de Indiase aardappelpootmethoden kunnen transformeren", aldus René Boeijenga, CEO van Dewulf.

"Met plezier maken we ons partnerschap bekend met Dewulf, een producent van landbouwmachines van wereldklasse. Dankzij onze licentieovereenkomst met Dewulf kunnen we Indiase aardappeltelers voorzien van de nieuwste poottechnologieën", zei Rajesh Jejurikar, Directeur van de afdeling Landbouwmachines van Mahindra & Mahindra Ltd, als reactie op deze ontwikkeling

Voor meer informatie:
Dewulf
Moorseelsesteenweg 20
8800 Roeselare (België)
T: +32 (0) 51 20 58 71
F: +32 (0) 51 21 11 82
Publicatiedatum: