Onlangs kreeg indoor farming -een model dat commerciële champignonproducenten al tientallen jaren gebruiken- extra aandacht als een variant van duurzame voedselproductie. Michael Guttman, directeur van het Bureau voor Duurzame Ontwikkeling van Kennett Township, Pennsylvania, sprak met PBS NewsHour Weekend over het champignon-erfgoed van het gebied en de lessen die de champignonkweek andere telers biedt.
Vertel eens wat meer over Kennett Township.
Hoeveel mensen wonen en werken hier en wat produceren ze?
Kennett Township is een van de vele gemeenten die actief zijn in de champignonbranche. Er wonen ongeveer 9.000 mensen. Kennett Square, waarmee we een nauwe band hebben, heeft nog eens 6.000 inwoners.
Wij zijn de grootste producent van verse champignons ter wereld. En we kweken ze niet alleen, maar verpakken ze ook en we verzenden naar plaatsen over heel Noord-Amerika. Doorgaans leveren we binnen 48 uur. Dat is ongeveer 227.000 ton champignons per jaar. En dat staat ongeveer voor 50 procent van de Amerikaanse champignonoogst.
Wordt dat allemaal binnen gekweekt?
Alle commercieel gekweekte paddenstoelen worden binnen gekweekt. Het is niet mogelijk om champignons in commerciële hoeveelheden te produceren zonder alle omstandigheden volledig te beheersen.
Hoe is de champignonkweek in de loop der jaren veranderd? Waren er technologische ontwikkelingen die invloed hebben gehad op de productie?
Natuurlijk. Aanvankelijk was het niet mogelijk om 's zomers champignons te kweken, omdat het dan te warm was. Champignons genereren veel warmte. En dus als je ze binnenshuis kweekt, moet je ze koel houden. Dus vroeger werd er gekoeld met ijs. Later stapten we over op koelmachines. Dus dat was een grote verandering.
Een andere, waarschijnlijk meer fundamentele verandering was dat champignons oorspronkelijk werden gekweekt en vervolgens werden geconserveerd. En er waren enkele conservenfabrieken die daarmee zelfs tot in de 21e eeuw doorgingen. Maar over het algemeen stapte men rond de jaren '70 of '80 over op verse champignons omdat de markt voor geconserveerde champignons zeer concurrerend werd. Je kunt overal ter wereld champignons kweken en dan distribueren. Maar als je ze vers aan de Amerikaanse markt wilt leveren, moet je direct en natuurlijk snel kunnen leveren.
Lees meer op pbs.org