Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Donderdag 17 november 2017

Kennisdag fruit 2017

De jaarlijkse Kennisdag voor de fruitteelt vindt plaats op donderdag 16 november 2017 in de Hof van Wageningen. De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en Wageningen University & Research (WUR) organiseren deze dag. De Kennisdag heeft als thema 'De toekomstbestendige fruitteelt'. De lezingen zijn verdeeld over vier blokken waarin de thema's nachtvorst, technologie, onderzoek en toekomst centraal staan. Kortom: een dag voor discussie en informatie over actuele zaken!

Lezingen
Veel lezingen raken op een af andere manier de toekomst van de fruitsector. Met het programma willen de NFO en WUR de kansen voor de sector laten zien. Hierbij is het ook belangrijk om te weten welke risico's er zijn voor de sector. Wat kunnen we leren van de nachtvorst van afgelopen voorjaar? De fipronilaffaire hield de gemoederen in de pluimveesector flink bezig. Waar loopt de fruitteeltsector eventueel risico? En hoe kunnen we die voorkomen? In 2018 gaat het nieuwe activiteitenbesluit van kracht wat vooral gevolgen heeft voor de glasteelten. Welke gevolgen heeft dit voor de fruitteelt? En wat brengt ons de toekomst? Wordt beschermd telen gangbaar? Is energieneutraal koelen in de toekomst een serieuze optie? Wat mogen we verwachten van precisiefruitteelt en welke mogelijkheden bieden data waarvan we nu alleen maar kunnen dromen? U hoort het allemaal tijdens de Kennisdag. 

Tijdens de Kennisdag wordt bovendien een voorstel gepresenteerd voor een imagocampagne voor de Nederlandse fruitteelt. Telers hebben tijdens zogeheten dialoogsessies nadrukkelijk de wens uitgesproken voor een campagne om het imago van de fruitsector te verbeteren en het Hollands fruit te promoten. Doel is de burger te informeren - van consument tot beleidsmakers - zodat er een positieve houding ontstaat ten opzichte van de fruitsector met al haar uitdagingen. 



Informatiemarkt
Op de informatiemarkt presenteren onderzoekers van Wageningen UR resultaten van recent onderzoek. Ook vindt u hier stands van een groot aantal toeleveranciers en dienstverlenende bedrijven die u graag informeren over hun producten en diensten. Gedurende de Kennisdag is er voldoende gelegenheid om met collega's en professionals ervaringen uit te wisselen. 

Locatie en aanvang
De Kennisdag wordt gehouden in hotel- en congrescentrum het Hof van Wageningen, Lawickse Allee 9 in Wageningen. Vanaf 13.45 uur is de ontvangstbalie geopend en om 14.30 uur beginnende lezingen. Meer informatie vindt u op de homepage van nfofruit.nl. 

Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich tot en met woensdag 15 november vooraf online aanmelden via de homepage van nfofruit.nl. Voor alle leden, dus ook belangstellende leden en het netwerk, geldt een tarief van € 25,- bij aanmelding voor 15 november. Kaarten aan de deur kosten € 30,-. Voor niet-leden bedraagt de toegangsprijs € 80,- bij aanmelding voor 16 november, en € 100,- aan de deur. 

NFO en WUR nodigen u van harte uit op de kennisdag fruit 2017. 
 
Programma

Lezingenblok 1: Nachtvorstbestrijding Ir Haakzaal
14.30 - Opening Sjaak Walraven
14.35 - Nachtvorstbestrijding door beregening Jan Peeters
15.00 - Overige methodes nachtvorstbestrijding Jef Vercammen
15.35 - Sluiting Sjaak Walraven

Lezingenblok 2: Teelt hardfruit Ir Haakzaal
16.00 - Opening Siep Koning
16.05 - Teeltervaringen met nieuwe perenrassen Dirk van Hees 
16.25 - Fruit 4.0, ervaringen uit het onderzoek Peter Frans de Jong
16.45 - De koelcel van de toekomst Alex van Schaik 
17.05 - Perspectief van beschermd telen Rien van der Maas
17.25 - Sluiting Siep Koning

Lezingenblok 3: Houtig kleinfruit & Steenfruit Kleine Veerzaal
16.00 - Opening Frederik Bunt
16.10 - Zuiveringsplicht glastuinbouw Edwin Haveman 
16.25 - Toekomst voor de kersenteelt René Albers
16.45 - Ontwikkelingen suzuki-fruitvlieg Herman Helsen 
17.05 - Frambozenteelt, een glazen huis!? Peter van Osch 
17.25 - Sluiting Frederik Bunt
Lezingenblok 4: Markt Ir Haakzaal
19.00 - Opening Michiel Gerritsen
19.05 - Hoe veilig is ons fruit Nicolette Quaedvlieg 
19.35 - Lancering Imagocampagne Food Cabinet
20.30 - Sluiting Michiel Gerritsen

Publicatiedatum: