Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwbouw Waterman Onions klaar en in gebruik

Eind oktober is het voorste deel van de nieuwe opslag- en expeditiehal van Waterman Onions opgeleverd en in gebruik genomen. Daarmee is de bouw van de hal afgerond. Het achterste deel van de nieuwbouw was begin september al in gebruik genomen. "De bouw is voorspoedig verlopen", vertelt Erik Waterman. "Het eerste was geheel volgens planning klaar bij aanvang van de oogst. Daar staan inmiddels 3500 kisten te drogen." In het laatst opgeleverde voorste deel van de hal moet de inwendige inrichting nog plaatsvinden. "Daar komen 6 cellen waar we niet alleen kunnen drogen maar ook koelen", meldt Waterman. "De inrichting gaat begin 2018 van start. Tot die tijd wordt de ruimte gebruikt voor expeditie. We hebben er namelijk ook drie nieuwe laaddocks gebouwd."



Energieneutraal
Naast de inrichting van het tweede deel van de hal staat er nu nog 1 grote uitdaging op het programma. "We hebben toewijzing voor een SDE-subsidie", verklaart Erik. "We gaan dus zonnepanelen plaatsen. Op de zuidelijke daken van alle drie de loodsen komen in totaal 4500 zonnepanelen. Als de operatie achter de rug is , zal ons bedrijf bijna volledig energieneutraal zijn. En dat sluit goed aan bij ons streven naar duurzaam ondernemerschap."

Bron: Waterman Onions
Publicatiedatum: