Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje bezorgd over 'invasie' Marokkaanse AGF op Europese markt

De Spaanse telersvereniging FEPEX heeft haar zorgen geuit over de sterke toename van de Marokkaanse export naar de Europese Unie en de investeringen in de Marokkaanse tuinbouwsector. 

De uitspraak van het Europese Hof op 21 december 2016 lijkt geen effect gehad te hebben op de handel tussen de Europese Unie en Marokko, zo blijkt uit de cijfers die FEPEX begin november heeft gepubliceerd. 

De vereniging heeft vastgesteld dat tussen januari en augustus 2017 de export van agrarische producten vanuit Marokko naar Spanje en de Europese Unie met 14% is gegroeid en met 24% gedurende dezelfde periode vorig jaar. 

"Dit zijn zorgwekkende cijfers," laat de vereniging weten. De Marokkaanse producten overlappen met de aanvoer van Spaanse producten op de Europese markt maar dit zorgt er niet automatisch voor dat de maatregelen uit het Agricultural Agreement in werking treden, die bedoeld zijn om dit soort verstoringen op de gemeenschappelijke markt te voorkomen. 

De Spaanse telersvereniging maakt zich niet alleen zorgen over de 'invasie' van Marokkaanse producten op de Europese markt maar ook over de grootschalige investeringsprogramma's van de Marokkaanse regering in de ontwikkeling van de AGF-sector, die gericht zijn op het betreden van andere internationale markten zoals China, Arabische en Afrikaanse landen. 

Bron: febrayer.com
Publicatiedatum: