Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zespri monitort ethyleen door hele keten

Tholen - De Nieuw-Zeelandse producent Zespri gaat de ethyleen-concentratie door de hele keten meten met apparatuur van het Nederlandse bedrijf Environmental Monitoring Systems (EMS). EMS en Zespri starten een samenwerking om de ethyleen analysers te optimaliseren en zien mogelijkheid deze in de hele toeleveringsketen te gebruiken.

Robuust en betrouwbaar
De samenwerking tussen de bedrijven stamt uit 2015. Het technische team van Zespri werkt samen met Ernst Slabbekoorn, die onder de naam Everfresh EMS vertegenwoordigt in Nieuw-Zeeland. Ze merkten dat er een duidelijke behoefte bestond voor een robuuste en zeer betrouwbaar meetinstrument om ethyleen te monitoren in de postharvest industry en in het transport van kiwifruit.



EMS heeft jaren ervaring met het ontwikkelen van hoogwaardige analyse apparatuur voor versproducten, zoals, producten uit de glastuinbouw, fruit- en bloemen industrie. Jan-Kees Boerman van EMS vertelt dat de analyzers kunnen presteren onder extreme condities en in staat zijn om zeer lage concentraties te meten (parts per billion, ppb-meetbereik). "Deze lage concentraties zijn strikt noodzakelijk om in de bewaarruimten voor kiwifruit betrouwbaar te kunnen meten."

EMS analyzers
Zespri als marktleider van kiwifruit, heeft ervoor gekozen om de EMS analyzers uit te testen in een onafhankelijk laboratorium en in de praktijk. Voor de veldtest zijn er een aantal analyzers geplaatst aan boord van schepen, om tijdens transport de ethyleen-productie te monitoren. "De analyzers die gebruikt zijn voor deze testen waren extra uitgevoerd met zuurstof en CO2 sensoren om de ademhaling te kunnen monitoren", vertelt Jan-Kees.

Frank Bollen is Technical Manager bij Zespri en heeft meer dan 20 jaar ervaring met ethyleen meetinstrumenten. Hij noemt de uitkomst van het onafhankelijke meetrapport "een fantastische stuk geleverd werk.". Dat heeft alles te maken met het hoge niveau van detectie van de EMS ethyleen analyzers. Beide testen hebben een voortreffelijk resultaat opgeleverd en Zespri is nu bezig met nieuw onderzoek om de integratie van de meetinstrumenten door te voeren in de complete supply chain. Deze inzet heeft geleid tot een relatie tussen 2 bedrijven die op het hoogste niveau opereren.

Monitoren in supply chain
De EMS MACViewĀ® Analyzers kunnen overal gebruikt worden om het versproduct te monitoren in de gehele supply chain, ongeacht de locatie. EMS-analyzers kunnen worden gebruikt voor koelcellen, reefers en warehouses, zelfs op het midden van de oceaan. Gegevens worden gesynchroniseerd met een webportaal waarmee globale toegang tot alle gegevens mogelijk is.

Voor meer informatie:

Verkoop: 
boerman@macview.nl (International) 
ernst@everfresh.co.nz (Australiƫ / Nieuw Zeeland)