Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Argentijnse blauwe bessenexport per container 40% gestegen

Telers van de Argentijnse Blauwe bessencommissie (ABC) meldden onlangs dat dit jaar 20% meer blauwe bessen werden geëxporteerd per schip vergeleken met 2016 en 40% meer vergeleken met 2015.

"Deze hogere cijfers laten zien hoe hard we hebben gewerkt in de logistiek om beter te kunnen concurreren in een steeds veranderende markt met lagere prijzen, waardoor we moesten bezuinigen," zei Federico Bayá, directeur van ABC.


 
Volgens cijfers van de sector werd in week 43 (23 tot 29 oktober) het meest geleverd per schip. De export van die week bedroeg bijna 30% van de totale export (710 ton van de 2.500).

In oktober bedroeg de export van blauwe bessen per schip 1.400 ton. Dat is 3 keer zoveel als in 2016 toen het 400 ton bedroeg. "Als we deze cijfers geëxporteerd per schip," volgens Bayá.

ABC benadrukte ook dat de stijging van leveringen per schip belangrijker begon te worden dan leveringen per vliegtuig. Deze zullen naar verwachting dalen van 87% naar 80% in het seizoen 2017-2018. De export per schip nam toe naar alle bestemmingen vergeleken met vorig jaar: 57% meer naar de VS en Canada, 23% meer naar het Verenigd Koninkrijk en 20% meer naar het vasteland van Europa.
 
"Het voordeel van exporteren per schip is dat we het vooruit kunnen plannen, zodat we zeker weten dat het fruit op tijd aankomt en van net zo'n goede kwaliteit is als bij de export per vliegtuig," zei Federico Bayá, directeur van ABC.
 
Voor meer informatie: argblueberry.com 
Publicatiedatum: