Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Massale fraude met biologische groenten en fruit op Sicilië

Massabedrog in de Siciliaanse bio sector: Groenten en fruit zijn verpakt als biologisch en verkocht in Italië en in het buitenland, terwijl ze bespoten zouden zijn met gewasbeschermingsmiddelen. De verdachte telers zouden tevens geld uit Europese fondsen voor de biologische sector hebben ontvangen, waarbij voor één miljoen euro is gefraudeerd.

Deze megafraude is ontdekt in Ragusa en Siracusa. Rechercheurs van de Italiaanse FIOD hebben huiszoekingen en inbeslagnames gedaan bij negen "biologische" bedrijven. De eigenaren van deze bedrijven worden verdacht van fraude en oplichting van de Staat en de Europese Unie. De verdachten zouden onrechtmatig ongeveer één miljoen euro aan financiering en stimuleringsmaatregelen voor de landbouw hebben ontvangen.

De FIOD heeft maandenlang technisch onderzoek gedaan, controles en analyses uitgevoerd en bankgegevens geanalyseerd naar bedrijven in Modica, Scicli, Ragusa, Ispica, Pozzallo, Vottoria, Acare, Siracusa en Bologna.

Er werd onderzocht hoe het kan dat deze bedrijven het label "biologisch" mogen dragen, terwijl ze gebruik maken van chemische middelen zonder dat dit is opgemerkt. Het onderzoek is begin 2017 gestart.

Bron: Giornale di Sicilia
Publicatiedatum: