Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïne produceert unieke zwarte knoflook

Het Oekraïense Mr. Garlic is gestart met de productie van gefermenteerde, zwarte knoflook. Het bedrijf gebruikt hiervoor uitsluitend binnenlandse grondstoffen en heeft een productiecapaciteit van 200 kilo per maand. Zwarte knoflook wordt op traditionele Aziatische wijze geproduceerd door middel van natuurlijke fermentatie onder hoge temperaturen en een specifieke luchtvochtigheidsgraad zonder toevoeging van kleurstoffen of chemicaliën. De knoflook kleurt zwart door de suikers en aminozuren die vrijkomen tijdens dit proces. 

Daria Mirzahmetova van Mr. Garlic vertelt dat het bedrijf zijn zwarte knoflook zowel aan restaurants als op bestelling levert. In de toekomst hoopt de producent het product ook aan retailketens te kunnen leveren en te exporteren. 

Zwarte gefermenteerde knoflook heeft een kruidig, zoet aroma. Het product is hypo-allergeen en heeft een gunstige werking op de spijsvertering, bloedsomloop en het hart. Na het fermentatieproces is het gehalte aan antioxidanten en fructose in het product veel hoger dan bij gewone knoflook.

Bron: propozitsiya.com
Publicatiedatum: