Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australië plant eerste appelbomen met rood vruchtvlees

De eerste appelbomen voor appels rood vruchtvlees zijn inmiddels geplant in Australië, maar het zal nog een paar jaar duren voor ze in de schappen liggen.

Montague heeft de bomen uit Frankrijk geïmporteerd en na bijna twee jaar in quarantaine te hebben doorgebracht, zijn ze geplant op verschillende locaties in Australië. Een van Montagues directeurs, Scott Montague, zei dat appelen met rood vruchtvlees al een poos verkrijgbaar zijn, maar dat hun 'kwaliteit niet zo goed was'.

"Ze stammen af van een crabappel-variëteit, dus het heeft een tijdje geduurd om een smakelijke appel met rood vruchtvlees te creëren," aldus Montague.

De appelen werden in Frankrijk gekweekt door internationale veredelaar Ifored. Ze werden vorige week in Europa op de markt gebracht. "Europa zal dit jaar al vruchten hebben, maar in Australië is er een quarantaine van anderhalf tot twee jaar."
 
Honderd bomen van zeven verschillende variëteiten werden geplant in regio's zoals Batlow in New South Wales, Harcourt en Narre Warren om te kijken hoe ze het zouden doen. "Afhankelijk van het klimaat zou de kleur van het vruchtvlees kunnen veranderen. Hogere temperaturen zouden bijvoorbeeld de hoeveelheid rood in het vruchtvlees kunnen beïnvloeden."

Volgens Montague hadden de appelen een zeer intense kleur, terwijl de smaak ergens lag tussen een Pink Lady en een Granny Smith. "Ik denk dat ze er geweldig uit zullen zien in de horeca op de fruitschaal."

De roodvlezige variëteiten -de Kissabel Rouge, Orange en Jaune- zouden over ongeveer drie jaar in beperkte hoeveelheden beschikbaar moeten zijn.
Publicatiedatum: