Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiase gemberseizoen verloopt soepel

Indiase gember is een jaarrond product. Deesha International levert gember aan zowel de binnen- als buitenlandse markt en is gevestigd in de regio Nashik, waar het gemberseizoen in oktober begint en tot juni/juli duurt.

"We zijn al aan ons gemberseizoen begonnen, hoewel het nog een week of twee zal duren voordat de gember op zijn best is om geoogst te worden," legt Dinesh Kankariya van Deesha International uit. "De vooruitzichten zijn dit jaar goed. We hebben een prima regenseizoen achter de rug evenals een goed plantseizoen. We rekenen dan ook op een goede oogst."

In India wordt op grote schaal gember geteeld, genoeg voor 2.000 tot 3.000 containers per dag. Ook de binnenlandse markt voor gember is groot. "We zijn een groot land, dus we kunnen ons meer op de binnenlandse vraag richten dan op de export. We exporteren echter wel naar het Midden-Oosten en landen in Aziƫ."

Indiase gember moet concurreren met Chinese. In China valt het gemberseizoen in een andere periode dan in India. Daarnaast hebben expats in het Midden-Oosten, zoals Pakistanen, een voorkeur voor gember uit India.

Al met al is Dinesh positief over het komende gemberoogst. Dit jaar zal het seizoen soepel verlopen," aldus Dinesh. 


Voor meer informatie:
Dinesh Kankariyahttp://dineshkankariya53@deeshagroup.co.inwww.deeshagroup.co.in
Deesha International (India)
Tel: 0091-860-01-00003
Email: dineshkankariya53@deeshagroup.co.in
www.deeshagroup.co.in
Publicatiedatum: