Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijzen Frans zomerfruit dalen

Volgens Medfel is de Europese abrikozenoogst van 2017 17% hoger dan die van 2016. Het grote aanbod vanuit Europa en het feit dat de late Spaanse oogst nu overloopt in die van de vroege Franse rassen heeft ertoe geleid dat de abrikozenprijzen in Frankrijk sterk dalen.

Terwijl de oogst 39% hoger is dan vorig jaar, daalden de prijzen met 37% ten opzichte van 2016. (2016 werd gekenmerkt door slechte weersomstandigheden die de bloei van de planten nadelig beïnvloeden).

Ondanks een stijging van 12% van de Europese perzikoogst -vergeleken met 2016- en aanzienlijke import uit Spanje, blijven de Franse perzik- en nectarineprijzen stabiel. Terwijl verwacht werd dat het areaal aan Franse perzikboomgaarden zou dalen, was er dit jaar juist een stijging van 4% qua oppervlakte.

De kersenprijzen liggen binnen het gemiddelde van 2012-2016, maar daalden duidelijk in de loop van het jaar. De Franse oogst, die vroeg begon aan het einde van april, zal waarschijnlijk 6% hoger uitvallen dan in 2016, wat één van de matigste jaren van het afgelopen decennium was. De prijzen daalden tussen mei en juli met 16% ten opzichte van het vorige seizoen. De prijzen zouden naarmate het jaar vorderde steeds meer gaan fluctueren.
Publicatiedatum: