Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Costa Rica staakt onderzoek naar vermeende fraude bio-ananasexport

De Costa Ricaanse Fytosanitaire Dienst (SFE) van het Ministerie van Landbouw (MAG) heeft laten weten alle onderzoeken naar de klachten over exporteurs van biologische ananas te hebben afgerond. 

"We hebben de noodzakelijke audits met betrekking tot de vermeende schendingen uitgevoerd en de huidige regelgeving toegepast volgens de geldende procedures. De klachten zijn uiteindelijk geseponeerd en op basis van de technische criteria is het onderzoek gestaakt," laat SFE-directeur Marco Vinicio Jimenez Salas weten. 

Het SFE voegt er aan toe dat zij ambtenaren nooit het zwijgen opgelegd heeft in deze kwestie. De latere administratieve processen vonden plaats naar aanleiding van de Interne Audit en hadden betrekking op de informatiebehandeling. De disciplinaire maatregel staat niet in direct verband met het technische onderzoek omtrent de export van biologische ananas. 
 
"Bovendien heet de dienst de Unit of Organic Agriculture opdracht gegeven door te gaan met de controleprocedures om de traceerbaarheid van de producten evenals hun biologische herkomst te kunnen garanderen," aldus Jimenez.
Voor meer informatie:
Pilar Jiménez Quirós
Tel. 2549-3452/8650-5480
Publicatiedatum: