Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse perenoogst raming is vrijwel ongewijzigd

OI Pera, de organisatie die toonaangevende perentelers in de regio's Emilia-Romagna en Veneto vertegenwoordigt, heeft de ramingen van medio juli bijgesteld.

De Italiaanse perenoogst zal niet veel afwijken van de ramingen van een paar maanden geleden ondanks de onzekerheid over de ontwikkeling van het fruit door hoge temperaturen en droogte deze zomer.

Met name de hoeveelheden aan Abate-peren bevestigen een groei van meer dan 10% ten opzichte van vorig jaar, wat een terugkeer betekent naar de gemiddelden van de afgelopen vier jaar.


Abate-peren

De Kaiser- en Santa Maria-oogst zal ook hoger zijn na een bijzonder lage opbrengst vorig jaar. Conference-peren zullen er veel minder zijn door een verkleining van het areaal, terwijl de hoeveelheden aan William- en Decana-peren vergelijkbaar zijn met vorig jaar. Over het algemeen zou de verkoopbare oogst 7% hoger moeten uitvallen dan vorig jaar. "De officiële cijfers zullen over een paar weken beschikbaar zijn, maar als ze uitvallen zoals wij verwachten zal de oogst iets hoger zijn dan 2016 en in de lijn liggen van 2013-2016. De kwaliteit is goed en de niveaus van de opslag wijzen op een normale verkooptrend voor deze periode. Van de Abate-peren werd tot medio oktober14% verkocht, wat overeenkomt met vorig jaar," aldus Gianni Amidei, directeur van OI Pera.

"Productie-, markt-, export- en consumptietrends zullen worden geanalyseerd op de conferentie 'Mercato e consumi: i nuovi trend e le sfide future' die op 17 november 2017 zal worden gehouden in Ferrara als onderdeel van de internationale beurs FuturPera. Op 16 november, tijdens de conferentie 'Abate Fetel: aumentare le onde per una maggiore redditività', zullen de internationale operators technieken vergelijken om de opbrengsten van de belangrijkste Italiaanse rassen te verhogen."
Publicatiedatum: