Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rob de Lijn, Unitrade Holland:

"In november nog Nederlandse tomaten naar Italië"

Tholen - Traditioneel gaat de export van Hollandse AGF-producten naar Italië in deze periode een wat rustigere periode in. "Vollegrondsgroenten als ijssla, groene bloemkool en romanesco gaan er nu een beetje uit", vertelt Rob de Lijn van Unitrade Holland uit Poeldijk. Volgens de exporteur is het zomerseizoen goed doorgelopen. "De vraag was gewoon goed, zonder al te spectaculaire ontwikkelingen."

"Wel ontstond er deze zomer meer vraag naar typisch Italiaanse specialiteiten als radicchio en andijvie. Men heeft daar natuurlijk een grote eigen productie van, maar in hete zomers wordt het in hartje zomer steeds lastiger om die producten te telen. Vanwege die hitte kwam bijvoorbeeld ook de Siciliaanse tomatenproductie veel later op gang, waardoor we nu in november nog mogelijkheden hebben om Nederlandse tomaten naar Italië te sturen", vertelt de exporteur.

Een verschil met andere jaren is nu wel de export van de Doyenné du Comice-peren, waar altijd een goede vraag naar was vanuit de Italiaanse markt. "Italië heeft daarvan altijd wel wat eigen productie, maar die maten zijn wat kleiner. Naar de grove maten is anders tussen oktober en februari een goede vraag. Dit jaar is de Nederlandse oogst door de nachtvorst zowat gehalveerd en zijn de prijzen zo hoog, dat er nauwelijks vraag naar is op de Italiaanse markt. De Nederlandse telers kunnen op de binnenlandse markt hogere prijzen maken en hebben daarom geen noodzaak om te verkopen", besluit Rob.

Voor meer informatie:
Rob de Lijn
Unitrade Holland
ABC Westland 664
2685 DH Poeldijk
Tel.: (0174) 62 37 50
Fax: (0174) 62 13 53
info@unitrade-holland.nl