Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vraag overtreft aanbod bij einde seizoen Spaanse Bonbon mango's

Aangezien de teelt van Bonbon mango's onvoorspelbaar is, kunnen er geen prognoses over de volumes gegeven worden. Sommige jaren zijn er te weinig Bonbon mango's beschikbaar om aan de consumentenvraag te kunnen voldoen. 

"Over het algemeen hebben we een uitstekend mangojaar achter de rug. De weersomstandigheden waren stabiel en de bomen waren zeer productief," vertelt Borja Piedra, manager van Huerta Tropical. "Het meeste fruit heeft zich goed ontwikkeld waardoor het aantal exemplaren dat als Bonbon mango vermarkt kan worden dit jaar kleiner is."



Bonbon mango's ontstaan wanneer de bomen natuurlijke selectie toepassen, waarbij sommige vruchten volledig rijpen, qua smaak, zoetheid en textuur, maar niet uitgroeien tot een normaal formaat.

"Het is jammer dat we niet alle bestellingen in behandeling hebben kunnen nemen maar er waren nu eenmaal te weinig exemplaren beschikbaar in tegenstelling tot vorig jaar," legt Piedra uit. Huerta Tropical heeft dit jaar een volume van ongeveer 500 kilo Bonbon mango's vermarkt op een totaal volume van 12.000 kilo Irving mango's, het ras waarvan ook de Bonbon mango afkomstig is. 


Voor meer informatie:
Borja Piedra GarcĂ­a
Huerta Tropical
Tel.: +34 646 25 15 15 

Publicatiedatum: