Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Is de aardappel een dikmaker of niet?

VLAM wil met e-book fabeltjes rond aardappelen ontkrachten

"Lekker, gezond en veelzijdig", dit zijn enkele van de kwaliteiten van de aardappel die VLAM benadrukt met een nieuw informatief e-book. Het e-book is beschikbaar via lekkervanbijons.be. VLAM probeert in het digitale boek verschillende mythes rond de aardappel de wereld uit te helpen aan de hand van feiten en cijfers. Daarnaast zijn er verschillende gerechten in het boek terug te vinden.

Dikmaker
Veel mensen geloven volgens VLAM dat de aardappel een dikmaker is. Al is volgens de organisatie niets minder waar. Een normale portie gekookte aardappelen van 200 gram of vier middelgrote aardappelen levert 140 calorieën, terwijl 200 gram gekookte quinoa of rijst goed is voor ongeveer 250 calorieën. De aardappel is dus geen caloriebom, maar de bereidingswijze kan wel van invloed zijn, is op de website van VLAM te lezen. Heb je als consument een zwak voor frieten, schep je meer saus op dan goed voor je is of maak je je puree telkens af met een extra klont boter? Dan loopt de calorieteller volgens VLAM snel op, maar dat is niet de schuld van de aardappel.

Bron: VLAM
Publicatiedatum: