Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Nico Schaft (888 Fruit Company): "Volgende week laatste container Tamarinde uit Thailand"

"Steeds minder importeurs Chinese kastanjes in Europa"

Tholen - Het Chinese importseizoen is weer volop gaande bij 888 Fruit Company, dat een groothandel heeft op de markt in Rungis. "We draaien al jaren mee in het importseizoen van pomelo's, nashi-peren en gember en we hebben nu vrijdag de eerste kastanjes weer binnengekregen bij Cool Control in Maasdijk", vertelt Nico Schaft. Volgende week komt ook de laatste container Thaise Tamarindes van het seizoen weer binnen.



Volgens de importeur zijn veel Europese importeurs gestopt met het invoeren van kastanjes, omdat het de laatste twee seizoenen niet eenvoudig was. "Wij gaan er gewoon mee door. Daarbij richten we ons vooral op de dikke maten (30/40), die op de Europese markt het meest in trek zijn. Daar wil men nog het meeste geld voor geven, daar ze 1 euro per kilo goedkoper zijn dan de Europese kastanjes. We leveren ze in de bekende 5 kg jute zakken." Populair zijn de kastanjes volgens Nico nog altijd. "Zeker nu het kouder wordt, nemen steeds meer mensen kastanjes mee. De Europese doelgroep weet de kastanjes ook te waarderen, maar ook het Aziatische publiek koopt ze graag. De Chinezen roosteren de kastanjes niet, maar koken ze."

Volgende week ontvangt 88 Fruit Company ook de laatste container van het seizoen met Tamarinde uit Thailand. "Een onbekend product, maar wij zijn er één van de grootste importeurs van in Europa en krijgen jaarlijks zo'n 10-12 containers binnen. We importeren het al bijna 20 jaar. Het blijft een niche-product, maar wel eentje waar mijn Europese klanten me voor weten te vinden. Dit jaar is er schaarste in Thailand vanwege de lagere oogst en omdat de Chinezen steeds meer Tamarinde direct uit Thailand betrekken. Daardoor liggen de prijzen 30% hoger dan gebruikelijk", besluit Nico.

Voor meer informatie
Nico Schaft
888 Fruit Company
Rungis, France
Tel: +33 145603640
Mob: +33 609814815
info@888fruitcompany.com