Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rapport kosten wegvervoer 2017 van Evofenedex

Deze kostenontwikkelingen waren er afgelopen jaar in de transportsector

Jaarlijks publiceert Evofenedex een rapportage over de kostenontwikkelingen in het wegvervoer. Het rapport doet verslag over de periode oktober 2016 tot oktober 2017. In deze uitgave van het rapport is goed te zien dat de trend van de dalende brandstofprijzen wordt doorbroken en de prijs weer bijna op het niveau is van 2015. In de eerste helft van dit jaar zakte de prijs voor een liter diesel nog tot 1,02 euro om vervolgens weer omhoog te kruipen. De actuele prijs is 1,09 euro. Ten opzichte van één januari 2017 is de actuele prijs wel nog altijd een kleine 3 procent lager. De verwachting is ook dat de brandstofprijs langzaam weer zal toenemen.

Autobanden
Verder is geconstateerd dat prijzen van de autobanden zijn toegenomen. Dit is een direct gevolg van het feit dat de grondstofprijzen op de wereldmarkt fors zijn gestegen door schaarste.

Onderhoud
Een andere stijging is ook te zien bij de post onderhoud. De onderhoudsintervallen voor moderne vrachtauto's worden weliswaar steeds groter maar de de kosten van de onderdelen en arbeidsloon nemen wel toe. Bij sommige leveranciers wordt er gesproken over een stijging van 3 procent op het uurloon van de monteur.

Loonkosten
De post loonkosten is uiteindelijk de grootste component van alle onderdelen die gezamenlijk het tarief bepalen. Per 1 juli 2017 is het loonhuis aangepast en daardoor stegen zowel de lonen als de vergoedingen met 2 procent. Per 1 juli zijn de loonkosten al met 2,89 procent toegenomen.

Rapport
Evofenedex-leden kunnen kosteloos het rapport bestellen. Klik hier om het rapport aan te vragen.

Bron: Evofenedex
Publicatiedatum: