Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Zelf inkopen op groothandelsmarkt is mijn broodwinning"

"Voor onze gezamenlijke toekomst is het van belang dat de groothandelsmarkt in Sendling blijft bestaan en dat er snel aan een nieuw gebouw wordt gewerkt om de handelaren de nodige zekerheid te geven. Het gaat om de broodwinning van heel veel mensen," aldus Pilot Yildirim, een groentenboer uit Beieren.

Al negen jaar is Yildirim zes dagen per week op de groothandelsmarkt van Sendling te vinden om verse groenten en fruit te kopen. De onzekerheid over de groothandelsmarkt in de Münchense wijk houdt hem en zijn collega's continu bezig.



De markt is van groot belang voor alle detailhandelaren in Zuid-Beieren. "Het is namelijk de enige plaats in de regio waar we regionale groenten en fruit kunnen kopen. De enige manier om kwaliteitsproducten te verkrijgen, is de groothandelsmarkt. Er is hier in de buurt geen alternatief. Onze klanten stellen het ook erg op prijs dat ze lokaal geteelde en kwalitatief goede producten kunnen krijgen. Zo hoeft men niet helemaal in een andere grote stad naar de supermarkt. En niet in de laatste plaats profiteren ook de kinderen ervan. Ik vertel ze veel over de kwaliteit en de verscheidenheid aan groenten en fruit."

Hoe zou u de toekomst van de groothandelsmarkt willen zien?
Het is voor ons allemaal van belang dat de groothandelsmarkt in Sendling blijft bestaan en dat er binnenkort wordt gebouwd, zodat er zekerheid komt voor de handelaren. Veel banen hangen ervan af. Al diegenen die verantwoordelijk zijn voor de grote beslissingen moeten zich dat realiseren. We willen nu vooral transparantie, want de onzekerheid is enorm. Veel van mijn collega's kunnen de effecten niet beoordelen van de beslissingen die de gemeenteraad afgelopen zomer nam. Kan de nieuwbouw daadwerkelijk worden gerealiseerd? Wat betekent dit voor de handelaren op de groothandelsmarkt? Zullen ze de huur nog steeds kunnen opbrengen? En wat zijn de gevolgen voor de retailers?

bron: www.grossmarkt-sendling.de
Publicatiedatum: