Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mery Douven (B-Berry) over oogst- en arbeidsregistratiesysteem GrowPro

"Onze volledige personeelsregistratie zit in het systeem"

Tholen - De komst van een horde plukkers zorgt op menig asperge- of zachtfruitbedrijf voor een chaos aan Excel bestanden, handgeschreven notities en munten. Zo niet met het GrowPro-oogst- en arbeidsregistratiesysteem dat het bedrijf Soft Solutions heeft ontwikkeld. Het systeem maakt het mogelijk om de arbeidsprestaties, oogstvolumes en andere rapporten op elk moment en met meerdere apparaten - PC, iPhone of Android - te raadplegen. "Voor ons is het een ideaal instrument. Ook als je buiten het bedrijf bent, houd je het overzicht", aldus Mery Douven van blauwebessenteeltbedrijf B-Berry uit Melderslo.



B-Berry is sinds april 2015 gebruiker van GrowPro en heeft naast het programma twee weegschalen en twee scanners aangeschaft. Het bedrijf heeft niet alleen de oogstregistratiemodule, maar ook de gewasbeschermingsmodule van GrowPro in gebruik. De registratie van oogsthoeveelheden en arbeidsuren gebeurt met behulp van mobiele barcodescanners en via weegschalen op het veld tijdens de oogst. Ook kunnen mobiele labelprinters voor track & trace of kwaliteitscontrole ondersteuning bieden. Maar het is ook mogelijk om de gewerkte uren gecentraliseerd, bijvoorbeeld in een loods met behulp van een urenregistratietablet, te registreren. Dit is ook mogelijk via gecentraliseerd weegsysteem of ook fustgewijs (zonder weegschaal) met een mobiele barcode-scanner.

"Wij hebben dankzij het systeem goed inzicht in de geoogste volumes en oogstprestaties per medewerker. Er zijn diverse rapporten per arbeidskracht beschikbaar", vertelt Mery. Dat betekent niet dat ze gelijk enthousiast was. "Ik was in het begin heel erg kritisch. Het systeem moet nou eenmaal foutloos zijn. Plukkers zijn gericht op kilo's en als dat niet goed geregistreerd wordt, is het vertrouwen weg. In eerste instantie was ik ook niet tevreden en vond ik bepaalde functies te omslachtig. Nadat wij een lijst met verbeterpunten hebben aangedragen, is men daar serieus mee aan de slag gegaan. Tijdens het seizoen zijn er de nodige aanpassingen gedaan en met de laatste update is er een enorme verbeterslag gemaakt. Nu is het seizoen voorbij, maar met de aanpassingen die gedaan zijn, gaat het me volgend jaar heel veel tijd schelen!"



"Al met al vind ik het super hoe Soft Solutions heeft geluisterd naar onze wensen en daar ook actie op heeft ondernomen. Daarbij vind ik het een geruststellende gedachte dat ze altijd op de achtergrond in ons systeem kunnen inloggen. Onze hele personeelsregistratie staat in het programma van volumes (kg, stuks of meter), arbeidsuren, prestatierapporten (per plantsoort, per activiteit, per perceel, per medewerker, per periode), prestatierapporten en de verloningsexport het facturatiesysteem. Ook hebben we altijd alle gegevens van de medewerkers bij de hand van persoonsgegevens, tot arbeidscontracten, verblijfplaatsen, verzekeringen, verrekeningen en het digitaal dossier. We kijken nu al uit om er volgend jaar mee aan de slag te gaan."

Voor meer informatie:
Mery Douven
Douven Blauwe Bessen BV
Herenbosweg 30B
5962 NX Melderslo
T: 06 12635427
info@b-berry.nl
W: www.b-berry.nl

Soft Solutions
Eric Gerbers
Bevelantstraat 24
6088 PB Roggel
Tel: 0475-497913
info@growpro.nl
www.growpro.nl
Publicatiedatum: