Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexico: Bananentelers uit Tabasco willen vrije handel met EU

De staat Tabasco is één van de grootste bananenleveranciers van Mexico en wil graag vrije toegang tot de Europese markt. Dit wil Tabasco omdat de EU hun grootste afzetmarkt is, zelfs groter dan de Verenigde Staten.

Adrián Prats, nationale vertegenwoordiger van Banana Product System: ''Voor bananentelers uit deze staat is het belangrijk dat tijdens de heronderhandelingen over de Vrijhandelsovereenkomst tussen de Europese Unie en Mexico rekening wordt gehouden met dit verzoek, omdat 70% van de totale export als bestemming de Europese Unie heeft.''

"Ondanks dat de Verenigde Staten de logische bestemming voor Mexicaanse producten zijn, wordt slechts 8 tot 10 procent van de bananen uit Tabasco geëxporteerd naar dit land. Dit kan verklaard worden door de vestiging van het Amerikaanse bedrijf Chiquita in de staat Chiapas."

Uit Tapachula, Chiapas, vertrekken wekelijks 180 tot 200 containers van 21,6 ton. De rest van de bananen uit Tabasco wordt geëxporteerd naar andere landen, zoals Rusland.

Bron: Agencia Reforma
Publicatiedatum: