Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Questionmark:

Tomatensoep in de supermarkt bevat veel zout

Questionmark vergeleek 33 verschillende tomatensoepen uit de supermarkt op de aanwezigheid van zout, toegevoegde suikers en keurmerken. Daarmee wil de organisatie consumenten helpen een bewuste keuze te maken. Belangrijkste conclusies: geen enkele soep in de Tomatensoepwijzer voldoet aan de richtlijn van het Voedingscentrum van 0,5 gram zout per 100 milliliter. Ook bevat 90% van de soepen toegevoegde suikers. Verder valt op dat de varianten van kleinere biologische producenten beter scoren dan de A- en huismerken. De hoogste waardering heeft Questionmark voor Pure tomatensoep à la Johannes van Dam van de Kleinste soepfabriek.

De beoordeling die Questionmark maakt is gebaseerd op de productetiketinformatie van een selectie producten uit het assortiment van Albert Heijn, Jumbo, Ekoplaza, Jan Linders, Plus en Lidl. De hoeveelheid zout per 100 gram bepaalt 50% score, de hoeveelheid suiker per 100 gram 25% en de toekenning van een duurzaamheidskeurmerk ook 25%. De selectie bestaat uit basisvarianten tomatensoep. De onderzoekers zijn uitgegaan van een gemiddelde dichtheid van tomatensoep van 1,017 gram per milliliter en hebben dat omgerekend naar grammen per 100 milliliter om de producten allemaal met elkaar te kunnen vergelijken.

De volledige Tomatensoepwijzer is te raadplegen op de website van Questionmark.

bron: Questionmark, 
Publicatiedatum: