Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwitsers fruitbier genomineerd

Appenzeller vruchtensap en alcoholvrij bier komen nu samen in Bschorle. Dit trendy drankje garandeert een goede prijs voor het fruit, waardoor het behoud van de bomen verzekerd is. Het is tevens is genomineerd voor de agroPreis 2017. Op 2 november vindt de presentatie van dit product plaats in Bern.

Hardfruitbomen kennen een rijke traditie in het Appenzellerland en zijn op veel plaatsen karakteristiek voor het landschap. De lage prijzen voor fruit dat tot sap verwerkt wordt, bedreigden samen met een stagnerende verkoop de toekomst van deze traditionele branche. Fredi Klee, een teler van Oberegg, heeft de lokale brouwerij Locher AG gemotiveerd om een mixdrank uit Appenzeller Bier en Appenzeller vruchtensap te ontwikkelen: de Bschorle. Ondertussen is een tweede product gelanceerd, de Bieressig, een balsamico-azijn uit Appenzeller-fruit en bier.




Slechts twee jaar na het eerste gesprek tussen Fredi Klee en de brouwerij Locher heeft Bschorle de supermarktschappen in het noordoosten van Zwitserland veroverd. Dit was alleen mogelijk dankzij een consequente arbeidsverdeling: IG Appenzell Most organiseert de verzameling van fruit evenals het persen en concentreren van het sap. Brouwerij Locher is uitsluitend verantwoordelijk voor productie en distributie. De telers van Appenzeller worden gecompenseerd door een uitstekende prijs voor hun oogst. Voor Fredi Klee is dit de ideale situatie: elke partij is verantwoordelijk voor dat gebied waarop hij het sterkst is. En de toekomst van de hardfruitbomen is verzekerd. Er worden zelfs weer nieuwe aangeplant.

Voor meer informatie: www.appenzellerobst.ch
Publicatiedatum: