Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage Nederlanders en Belgen op PMA New Orleans

Tholen - Op 20 en 21 oktober vond dit jaar de PMA-show plaats in New Orleans, de grootste stad van de Amerikaanse staat Louisiana. Voor het eerst werd de beurs niet op zaterdag en zondag, maar op vrijdag en zaterdag gehouden. Daar leed het bezoekersaantal niet onder, want op beide dagen was er sprake van een gezellige drukte.

De Nederlandse afvaardiging op de beurs is al jaren vrij stabiel. Ook kom je aardig wat Hollanders in de wandelgangen tegen. De Holland-receptie, op uitnodiging van de landbouwraad in de VS (Ton Akkerman) en Mexico (Jean Rummenie) en de Nederlandse consul-generaal in Miami Gera Sneller, werd dan ook opvallend goed bezocht. Het aantal Belgen op de beurs is een stuk lager.



Op de beurs vallen de enorme reeks aan noviteiten op, waarbij wel gezegd moet worden dat die veelal in de verpakkingssfeer blijven. Ook duurzame verpakkingen, organic en mix-pakketten zijn aan de orde van de dag. Het is goed te zien dat er in de Verenigde Staten nog geld wordt verdiend en ruimte is voor nieuwe concepten. De grote vraag is natuurlijk of dit zo blijft als de discounters hun opmars gaan maken in het land.

Qua aanbod is de beurs echt AGF-breed. Van avocado's tot uien en van kasgroenten tot zoete aardappelen, je kunt het allemaal op de beurs vinden. De grote jongens pakken uit met grote stands, maar er zijn ook vele simpele kleinere standjes. Ook het bloemengedeelte breidt uit en daar kon je door de locatie in het midden van de beurs dit jaar ook niet om heen.

De komende dagen zijn er meer reportages te lezen met standhouders van de beurs en fotoreportages van de internationale standhouders, de Holland-receptie en alle gepresenteerde noviteiten. Vandaag eerst de fotoreportage met de Nederlandse en Belgische standhouders